Отборът на Ливърпул победи Борнемут с 3:0 в двубой от 34-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци продължават серията си без поражение в Англия и натрупаха 70 точки на третото място в класирането. Първият и вторият в подреждането, съответно Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са с по два мача по-малко и съответно 84 и 71 точки в актива си.

Тимът на Борнемут пък е 11-и в подреждането с 38 точки към момента.

За успеха на домакините се разписаха Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Салах вкара 30-ото си попадение във Висшата лига този сезон и стана първият играч от Африка, който постига това. Голът на Салах бе негов 40-и във всички турнири.

Ливърпул стартира силно двубоя и още в 3-ата минута Мохамед Салах получи удобен пас, но пропусна голям шанс, пращайки топата вдясно от вратата на съперника. Домакините обаче откриха в 7-ата минута с попадение на Садио Мане. Той засече отлично центриране на Джордан Хендерсън и с глава насочи топката към вратата на Борнемут. Първоначално Асмир Бегович спаси, но при последвалата добавка Мане бе точен за 1:0 в полза на Ливърпул.

Роберто Фирмино пропусна нова възможност за мърсисайдци в 13-ата минута, като не успя да изведе Салах между защитата на Борнемут.

Точно Салах застраши вратата на гостите в 18-ата минута, но Бегович бе позициониран добре и спаси. Нов шанс се откри пред египтянина в 32-ата минута на двубоя, но той стреляв над вратата на съперника. Три минути по-късно и Алекс Окслейд-Чембърлейн бе неточен, а в 41-ата Трент Александър-Арнолд центрира обещаващо, но защитник на гостите изчисти топката.

Нов шанс за Ливърпул дойде в 56-ата минута, когато Върджил Ван Дайк прати топката над вратата на Борнемут.

В 69-ата минута обаче Мохамед Салах не сгреши и даде преднина от два гола за Ливърпул. Салах бе изведен с изключително подаване от Трент Александър-Арнолд и с глава бе точен за 2:0. Това е 30-и гол за египтянина за Ливърпул този сезон във Висшата лига.

Роберто Фирмино пробва мерника си в 74-ата минута, насочвайки топката към долния ляв ъгъл, но защитник на Борнемут изчисти.

В 82-ата Дан Гослинг отправи не лош удар към вратата на Ливърпул, но Лорис Кариус бе на мястото си.

Третият гол за мърсисайдци падна в самия край на двубоя. В 90-ата минута Окслейд-Чембърлейн пусна към Роберто Фирмино, който прати топката в мрежата на Борнемут за победното 3:0.