Ливърпул приключи с клубните си ангажименти преди Мондиал 2022 с четвърта поредна победа във всички турнири, в които участва отборът. Този път „червените“ победиха с 3:1 Саутхемптън в пореден мач от съботната програма в елита на Англия.

Два гола бяха вкарани от Дарвин Нунес, а Роберто Фирмино поведе домакините напред рано-рано, за да може Че Адамс да изравни в деветата минута резултата на „Анфийлд“.

В хода на цялата среща вратарят на мърсисайдци – Алисон Бекер, направи няколко изключителни намеси, за да предотврати още голове в своята врата и да спомогне на тима си да се изкачи до шестата позиция във временното класиране с 22 точки, на пет зад четвъртия Нюкасъл Юнайтед. Саътхемптън остава в опасната зона и е 19-и с едва 12 пункта.

Отборите се завръщат към ангажиментите си след края на Световното в Катар, като Ливърпул ще играе срещу Манчестър Сити за Купата на лигата на 20-и декември. През това време голяма част от контузените футболисти на Юрген Клоп, който гледа мача от трибуните поради наказание, ще се възстановят и върнат към терените на Англия и Европа.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Срещата стартира прекрасно за Ливърпул пред погледа на Юрген Клоп, който беше в ложите на "Анфийлд" поради наказание. В шестата минута домакините изпълниха свободен удар, а топката беше центрирана в наказателното поле на "светците". Робъртсън намери Фирмино, който с глава от границата на пеналтерията откри - 1:0.

Три след това пък Уърд-Праус прати по прекрасен начин топката в наказателното поле на Ливърпул, а Че Адамс с глава матира Алисон Бекер - 1:1.

Срещата край река Мърси продължи в отлично темпо, а в 15-ата Дарвин Нунес намери перфектно Мохамед Салах. Голмайсторът на "червените" стреля от движение, но Гавин Базуну се намеси великолепно. След 22 минути игра Ливърпул отново излезе напред в резултата, когато Харви Елиът достави прекрасно центриране към Дарвин Нунес. Той "избяга" от Армен Бела-Котчап и с левия крак порази гостуващата врата - 2:1 за Ливърпул.

В хода на срещата от ложите пък Клоп не спря да дава указания към своя щаб, които треньорите трябваше да ги пренасят към терена за играчите на Ливърпул. След половин час игра домакините създадоха страхотно нападение, след като Нунес пое и комбинира с Елиът. Той напредна и видя вдясно Салах, който продължи в наказателното поле към уругваеца. Той с пета откри Фирмино, чийто изстрел обаче беше спрян от Базуну.

Ливърпул vs Саутхемптън

източник: БГНЕС

Три преди края на първото полувреме Ливърпул вкара за трети път топката в гостуващата врата. Тиаго комбинира с Фирмино, който изведе Андрю Робъртсън вляво. Шотландският ляв бек пусна добър пас към Нунес и Салах, а първият стигна до топката и с едно докосване реализира втория си гол в срещата.

Втората част на "Анфийлд" започна със спасяване на Алисон, след като Адам Армстронг не успя да преодолее бразилския вратар на мърсисайдци. В 50-ата удар на Фирмино с глава отиде над вратата на Базуну. Пет след това Александър-Арнолд центрира към Салах, който отигра с глава от пет метра, но египетският стрелец прати топката в "Копа".

БГНЕС
17 снимки

Саутхемптън заигра далеч по-уверено през втората част срещу именития си съперник за разлика от първото полувреме, като Ливърпул понамали темпото с оглед комфортния си аванс. Подобрението в играта на "светците" можеше да им донесе втори гол, но в 62-ата Елиунуси стреля добре, но блестящо спасяване на Алисон Бекер предотврати втори гол във вратата на домакините.

В ответната атака Ливърпул поиска дузпа за дърпане на Салах в наказателното поле от Бела-Котчап, но реферът не понечи до посочи бялата точка, а секунди след това Алисон направи поредното висококачествено спасяване, този път срещу Сам Едози. В 77-ата отново Алисон Бекер беше под светлината на прожекторите, след като от няколко метра с глава Че Адамс стреля силно, но Алисон с дясната си ръка спря топката преди тя да влезе във вратата му.

В хода на втората част в игра се появи и халфът Джеймс Милнър, за който това беше мач №600 в кариерата във Висшата лига.

Две преди края на редовното време удар на Ван Дайк с глава след корнер отиде встрани.

Ливърпул vs Саутхемптън

източник: sofascore.com

FT  / ЛИВЪРПУЛ - САУТХЕМПТЪН 3:1

1:0 Фирмино (6)

1:1 Адамс (9)

2:1 Нунес (22)

3:1 Нунес (42)

Стартови състави:

Ливърпул: 1. Алисон, 66. Трент Александър-Арнолд, 2. Джо Гомес, 4. Върджил ван Дайк, 26. Андрю Робъртсън, 19. Харви Елиът, 3. Фабиньо, 6. Тиаго, 9. Роберто Фирмино, 27. Дарвин Нунес, 11. Мохамед Салах

Треньор: Юрген Клоп

Саутхемптън: 31. Гавин Базуну, 15. Ромен Перо, 22. Мохамед Салису, 6. Дуйе Чалета-Цар, 37. Армел Бела-Котчап, 45. Ромео Лавия, 8. Джеймс Уорд-Праус, 24. Мохамед Елиунуси, 17. Стюарт Армстронг, 10. Че Адамс, 9. Адам Армстронг

Треньор: Нейтън Джоунс