Европейският клубен шампион Ливърпул е поставил исканата цена за централния си бранител Деян Ловрен, твърдят медиите в Мърсисайд. Liverpool Echo пише, че от потвърдени източници клубът е нарочил цена от 15 милиона евро, плюс бонуси, които могат да набъбнат до 20 милиона евро за световния вицешампион с Хърватия.

Ловрен, който получава малко под 100 хиляди паунда седмично възнаграждение на „Анфийлд”, има още две години по договора си с Ливърпул. Бранителят подписа нов договор с отбора през 2017-а година, импортирайки допълнителна година към тогавашния си контракт.

30-годишният футболист не бе включен в състава на „червените” при дебютната победа на отбора през сезона – срещу Норич с 4:1.

Ловрен изпадна от титулярното място в отбора, след като Жоел Матип стана втори избор в централната зона на защитата след Върджил ван Дайк. Очаква се бъдещето на „червената” отбрана да е свързано с младия англичанин Джо Гомес.

Все още има 11 дни, за да може Ловрен да реализира трансфер в Италия, тъй като именно от Серия „А” са клубовете, които искат да го вземат. Трансферният пазар на Ботуша затваря на 23-и август 2019-а година.