Шампионът на Англия Ливърпул постигна трудна, но заслужена победа с 2:1 над Шефилд Юнайтед. Домакините се наложи на осъществяват обрат, след като рано-рано в срещата изоставаха след гол от дузпа на Берге. Триумфа за 19-кратните първенци на страната донесоха Роберто Фирмино и Диего Жота.

В 13-ата минута гостите изненадващо поведоха, след като ВАР отсъди дузпа заради нарушение на Фабиньо в наказателното поле. С отговорността се нагърби Берге, който изпрати топката в долния десен ъгъл.

8 минути по-късно Макбърн можеше да удвои, но ударът му мина встрани от гредата.

В 24-ата минута Осборн изпълни прекрасно воле от страниците на пеналтерията, но Алисон се отличи със страхотно спасяване.

В 41-ата минута Мане се извини над всички, но опитът му с глава бе париран от Аарън Рамсдейл. При последвалата добавка обаче нямаше грешка и Фирмино възстанови паритета – 1:1.

В 63-ата минута Салах вкара втори гол за шампионите на Англия, но впоследствие той бе отменен чрез ВАР заради тънка засада.

Все пак „мърсисайдци“ отбелязаха второ попадение едва 120 секунди след това. Садио Мане центрира от левия фланг към Диего Жота, който засече по брилянтен начин с глава в десния ъгъл на Рамсдейл – 2:1.

В 82-ата минута Салах получи пас в наказателното, но късметът не бе с него, тъй като удари десния страничен стълб.

След този успех "червените" се изравняват временно по точки с лидера в класирането Евертън, който е с 13. "Остриетата" от своя страна са предпоследни с едва един пункт.