Пред много интересна дилема може да се окаже тимът на Ливърпул. Както е известно, вчера Висшата лига взе решение да отложи сезона до края на месец април и той да бъде приключен през лятото, когато всички тимове изиграят оставащите си мачове.

Разбира се, извънредната промяна се налага заради пандемията с коронавируса, който все по-сериозно завладява и Великобритания, въпреки че броят на заразените там е сравнително доста по-малък от другите големи държави в Европа.

Това означава, че кампанията в Англия със сигурност ще приключи след месец май, а това поставя Ливърпул в интересна ситуация. „Червените” са сигурен шампион, като се има предвид, че имат нужда от само две победи в оставащите си девет мача, за да бъдат официализирани като новите първенци на Висшата лига.

Интересният момент обаче е с техническия спонсор на тима. В момента Ливърпул е обличан от американската компания New Balance, а договорът между двете страни приключва на 31 май. От следващия ден пък в сила влиза многомилионната сделка на мърсисайдци с Nike. Това би означавало, че „червените” са започнали сезона един спонсор и са го приключили с друг.

Все още обаче не е ядно дали това ще се случи, или клубът ще договори нови условия с двете компании за производство на спортна екипировка.