Английският шампион Ливърпул ще даде приоритет на новия договор на Върджил ван Дайк, въпреки че се твърди, че нападателят Мохамед Салах иска също да поднови контрата си с „мърсисайдци“, за да гарантира бъдещето си на „Анфийлд“.

Наскоро египтянинът даде интервю, в което сподели, че се чувства щастлив в тима на „червените“ и иска да спечели колкото се може повече трофеи с клуба, въпреки че не отхвърли напълно възможността да напусне в бъдеще. 

Според различни информации обаче, той настоява за нов подобрен договор, но се очаква клубът да се придържа към вече изготвените си планове по отношение на подновяването на договорите на големите звезди на тима, пише „Eurosport“.

Ван Дайк в момента се възстановява от тежката си контузия на коляното и планът на „мърсисайдци“ е той да подпише ново споразумение до лятото. Има дори някои предположения, че още преди контузията му е постигнато принципно споразумение за условията по новия контракт, но ситуацията ще бъде преразгледана през следващите седмици.

Тази нова сделка почти сигурно ще засенчи настоящият договор на Салах, който печели около 200 000 британски лири на седмица и е най-печелившият в клуба. Ливърпул ще започне да разглежда по-сериозно ситуацията с нападателя, след като Ван Дайк сложи подписа под новото споразумение, но няма да бъде притискан да сключва нов договор, особено след като няма конкретен интерес от нито един чуждестранен клуб. Настоящият му договор изтича през 2023 година.

Остава неясна и ситуацията с халфа Джорджиньо Вайналдум. В момента се водят тежки преговори с нидерландеца, който е свободен да преговаря с други клубове, след като контрактът му изтича в края на сезона. Основен фаворит за неговия подпис е Барселона.

Едно от най-новите имена, които се спрягат за негов заместник е звездата на Уест Хем Деклан Райс, който обаче е желан още от Челси и Манчестър Юнайтед.