Преследването между Ливърпул и Манчестър Сити в борбата за титлата във Висшата лига продължава, след като мърсисайдци спечелиха с 4:2 домакинството си на Бърнли, на „Анфийлд“, от 30-ия кръг на Висшата лига. Роберто Фирмино и Садио Мане вкара по два гола за успеха на Ливърпул.

Бърнли поведе още в 6-та минута. Ашли УестУуд вкара директно от корнер. Алисон бе блокиран от двама футболисти на Бърнли, които попречиха на бразилския вратар да се намеси по възможно най-добрия начин.

Ливърпул можеше да изравни резултата още в 14-та минута, когато пред Роберто Фирмино се откри много добра възможност, но след удара му се получи рикошет и топката премина на сантиметри над напречната греда на вратата на Том Хийтън.

Ливърпул успя да изравни резултата в 19-та минута. Мохамед Салах навлезе в наказателното поле на Бърнли, след което центрира прострелно. Том Хийтън и Джак Корк си попречиха в опита да играят с топката и Роберто Фирмино вкара в опразнената врата.

Ливърпул успя да изравни резултата в 29-та минута. Хендрик и Бардсли не успяха да изчистят топката, а Адам Лалана се хвърли на шпагат и топката се насочи към Мохамед Салах. Тейлър направи шпагат в краката на Салах и успя да избие топката, но право на пътя на Садио Мане, който без да се забавя прати топката във вратата на Том Хийтън.

Ливърпул можеше да реализира трети гол в 31-та минута. Пред Мохамед Салах се откри много добра възможност и той шутира, но неточно в аут.

Салах отправи много опасен удар в 51-та минута, но над напречната греда на вратата на Хийтън.

След центриране в наказателното поле на Бърнли в 67-та минута Вайналдум стреля с глава, но неточно в аут.

Ливърпул направи аванса си от два гола в 68-та минута. Мохамед Салах нахлу в наказателното поле на Бърнли, но бе спрян от шпагата на Тейлър, който успя да му избие топката. В същото време Том Хийтън бе излязъл, за да пресрещне египетския нападател и бе оставил вратата си празна. Роберто Фирмино след това бе най-съобразителен и стигна първи до топката, за да я вкара в опразнетата врата на Бърнли.

Ливърпул организира много опасна атака в 82-та минута, когато Фирмино комбинира с Александър-Арнолд, който центрира в наказателното поле на Бърнли, където Мане стреля от чиста позиция, но над напречната греда в аут.

Мърсисайдци продължиха да доминират и в 88-та минута Садио Мане комбинира с Мохамед Салах, който стреля, но Том Хийтън спаси.

В добавеното време на срещата двата отбора си размениха по един гол.

В първата минута Матей Видра подаде към Гудмундсон, който вкара топката във вратата на Алисон.

В третата минута на добавеното време на двубоя Роберто Фирмино пусна пас към Данил Стъридж, който бе в положение на засада, но такава не бе маркирана. Стъридж след това намери с перфектен пас Мане, а той прати топката за четвърти път във вратата на Хийтън.

Ливърпул е втори в класирането със 73 точки, а Манчестър Сити е лидер със 74 точки. Бърнли е седемнадесети с 30 точки и е само на две над зоната на изпадащите.

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Фабиньо, Лалана, Мане, Фирмино, Салах;

Бърнли: Хийтън, Бардсли, Тарковски, Мий, Тейлър, Хендрик, Корк, Уестууд, Макнийл, Барнс, Ууд.