Английският футболен клуб Ливърпул ще увеличи цените на сезонните карти от есента в следствие на нарастващите разходи, но привържениците на отбора приемат първата промяна от осем години насам като "жестока и нечестна".

От ръководството на Ливърпул обясниха, че цените на сезонните карти ще бъдат увеличени с не повече от 17 британски лири.

"Увеличението е следствие от значително нарастващите разходи на клуба. В последните пет години оперативните разходи нараснаха почти с 40%, но през този сезон те скочиха със 100%", съобщиха от футболния клуб.

Представители на обединените привърженици описаха промените в цените като "жестоки, неправомерни, неразумни и нечестни" по време на финансовата криза във Великобритания, където годишната инфлация е над 10%.

"Увеличението на цените е извършено във времена, в които Ливърпул обявява рекорден оборот, рекордни приходи от спонсорство и значително подобряване на представянето на футболния терен", твърдят привържениците и добавят, че вече са предложили алтернативен вариант на клуба. Той е свързан с продажба на правата върху имената за определен период от време и за сума, компенсираща желаните 2% ръст на цените на билетите.

Ливърпул, в момента шести в класирането във Висшата лига, ще претърпи огромни загуби през следващата година, ако не стигне до място в Шампионската лига. "Червените" гостуват в сряда на Реал Мадрид и имат да заличават пасив от три гола.

Автор: Ивайло Георгиев/БТА