От Ливърпул официално потвърдиха, че полузащитникът Наби Кейта може да бъде на линия за дербито срещу Манчестър Сити в неделя. Мърсисайдци уточниха, че окончателното решение ще бъде взето днес, когато гвинейският национал ще направи финален фитнес тест.

„Осмицата” на „червените” пострада при загубата с 0:1 от Наполи в Шампионската лига през средата на седмицата, когато бе заменен още в 19-ата минута. Онова, което притесни сериозно Ливърпул, бе фактът, че 23-годишният играч сам спря и седна на терена заради болките в гърба, които не бяха предизвикани от единоборство. Впоследствие той бе откаран в болница, където му бяха направени профилактични прегледи.

„Не съм на 100 процента сигурен дали ще разчитам на Кейта, защото той получи спазъм в гърба”, обясни днес мениджърът Юрген Клоп на пресконференцията си преди двубоя от 8-ия кръг на Висшата лига.

„Трябва да изчакаме още малко, за да разберем. Днес ще го проверим в тренировката. Ще видим дали той може изобщо да направи нещо. За момента не зная. Говорих с лекаря ни тази сутрин, но и той не е наясно. Ще трябва първо да го видим, а после да взимаме решения.”

„За момента не знаем нищо, както и дали Наби ще може да тренира утре. Длъжни сме да почакаме. Нещата не изглеждаха много сериозни, така че може би има шанс за мача срещу Сити. На този етап обаче не е ясно”, добави Клоп.

Гледайте зрелището Манчестър Сити – Ливърпул от 8-ия кръг на Висшата лига в неделя, 7 октомври, от 18,30 часа в пряко предаване по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.