Ръководството на Ливърпул обяви висока печалба от 43 милиона паунда за изминалата 2019-та година преди отчисляването на данъците. 

Данните са особено впечатляващи като се има предвид внушителните 223 милиона паунда, инвестирани в селекцията на тима с привличането на Алисон, Наби Кейта, Фабиньо и Джердан Шакири. 

В сумата с разходите на клуба се включват и парите, похарчени за подновяването на договорите на общо 11 играчи през изминалата година. Голяма заслуга за добрата финансова година на клуба има и спечелването на Шампионската лига. 

Въпреки че парите от спечеления финал срещу Тотнъм ще се начисляват към следващата финансова година, достигането до този финал донесе достатъчно солидни приходи за състава. Към впечатляващите постижения се включват увеличение на стойност 41 милиона паунда по отношение на медиините проходи, както и покачване със 78 милиона на общите приходи, стигайки внушителните 533 милиона паунда общо. 

Всички тези завишение финансови резултатите гарантират на клуба изоставане само от Манчестър Сити по отношение на приходите от телевизионните права от Шампионската лига. Английските медии предават, че това вероятно ще доведе скоро до задминаването на големия конкурент Манчестър Юнайтед по отношение на приходите.