Ливърпул се приближава до клубния рекорд от 63 мача без загуба пред собствена публика, поставен между 1978-81. За последно тимът отстъпи у дома на Кристъл Палас с 1:2 през април 2017. 60-те поредни двубоя без загуба на “Анфийлд” до момента ще бъдат поставени на изпитание от възродения Арсенал в понеделник. 
 
Впечатляващата статистика не трогва обаче Юрген Клоп.
 
"Единственият път, в който се сещам за това число, е, когато някой ме попита за него, и веднага щом отговоря на въпроса, го забравям моментално, защото изобщо не ме интересува. Опитваме са да печелим футболни мачове и го правихме у дома при различни обстоятелства – вечер, обяд, с фенове, без фенове. Това е нашият дом и се чувстваме наистина много добре, но няма тайна рецепта – никога не очакваме да загубим, но не очакваме да победим. Просто знаем, че трябва да работим усилено и искаме да заслужим три точки, това искаме. Това е, честно казано”, започна той.
 
Клоп вярва, че е твърде рано да се говори за претенденти за титлата в Англия.
 
"Не разбирам защо говорим за спечелване на първенството след два кръга. Много пъти борбата е отворена. Челси ще бъде там на 100%, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм – тези отбори винаги ще бъдат там. Тогава има трудни моменти за нас и другите в сезона и всичко зависи от това как ще реагираме. Сезонът не е спринт, а маратон, и трябва да преминеш през много трудни моменти. Не знам кой ще спечели титлата в края на сезона, но знам, че няколко отбора ще опитат и ние ще бъдем един от тях", завърши Клоп.