Няколко дни слд загубения финал в Шампионската лига, Ливърпул вече мисли върху селекцията за новия сезон. А в полезрението на мениджъра Юрген Клоп е попаднал много интересен футболист. 

Според вестник "Гардиън", германецът иска да подсили състава си с швейцарския национал Джердан Шакири. Той за последно носи екипа на Стоук Сити, но изпадна с него от Висшата лига и няма намерение да остане при "грънчарите". 

Още повече, че в договора му има клауза за откупуване, която може да бъде активирана от всеки клуб, стига Стоук да се раздели с елитния си статус. А и тя не е особено висока за акулите в Премиършип - само 12.5 млн. паунда. 

Според изданието обаче за мърсисайдци няма да е лесно да се преборят за подписа му, защото още няколко преки конкурента от челото го искат в редиците. Иска го и Саутхемптън, воден от Марк Хюз. А бившият играч на Манчестър Юнайтед е човекът, който доведе Шакири във Висшата лига преди три години от Интер. 

Ливърпул искаше швейцареца още преди четири години, когато той все още играеше за Байерн. Самият халф обаче тогава предпочете да отиде в Серия А, което се оказа голяма грешка, а сега в Англия му харесва и иска да продължи кариерата си там, но единствено и само в елита.