Ливърпул записа категорична победа над Борнемут с 4:0 в двубой от 18-ия кръг на Премиършип. Головете за успеха реализираха Коутиньо, Ловрен, Салах и Фирмино.

Ливърпул започна атакуващо още в началните минути и в 11-ата минута Коутиньо нацели страничната греда на вратата на "черешките". Малко по-късно Салах стреля, но топката мина встрани от вратата.

В 20-ата минута на срещата Коутиньо се разправи с отбраната на домакините и откри резултата. Само 6 минути по-късно Фирмино върна топката в малкото наказателно поле и Ловрен с летящ плонж с глава удвои преднината на момчетата на Юрген Клоп.

В края на полувремето Салах с отлични индивидуални действия вкара 20-ия си гол за сезона, оформяйки преднината на "червените" на класическа.

През втората част дойде ред и на Роберто Фирмино да се разпише в 66-ата минута, за да оформи крайния резултат. През втората част домакините опитаха да реализират поне почетно попадение, но не сполучи.

В крайна сметка след успеха Ливърпул заема 4-ото място с актив от 34 точки, а Борнемут са на 16-ото място с 16 и само точка пред опасната зона.