Ръководството на Ливърпул и спортният концерн Nike са си стиснали ръцете и от следващия сезон известната американска компания ще бъде новият главен спонсор на тима.

В момента шампионът на Европа се намира в последните 12 месеца от 4-годишното си споразумение с New Balance. От известно време беше ясно, че контрактът много трудно щеше да бъде подновен предвид предложенията, които пристигнаха в офисите на „червените”.

Авторитетното списание „Форбс” твърди, че Nike ще предложи „значително повече” в сравнение със 75-те милиона паунда, които Adidas плаща на Манчестър Юнайтед всеки сезон. Към момента именно „червените дяволи” държат рекорда за най-крупен спонсорски договор във Висшата лига. Ако информациите за контракта между Ливърпул и американците излязат верни, то ще настъпи значима промяна на статуквото.

Ливърпул изглежда ще се присъедини към Брайтън, Челси и Тотнъм, които са другите тимове от Висшата лига, обвързани с Nike. Засега обаче все още не е ясно дали мърсисайдци могат да се конкурират със спонсорските договори на Барселона и Реал Мадрид. Каталунците получават по 98 милиона паунда годишно, а „лос бланкос” – по 108 милиона съответно от Nike и Adidas.