Отборът на Ливърпул се върна на пътя на победите и спря серията си от четири поредни загуби във Висшата лига. Тази вечер възпитаниците на Юрген Клоп надиграха с 2:0 като гост последния в класирането Шефилд Юнайтед в двубой от 26-ия кръг на английската Висша лига. В 48-ата Къртис Джоунс откри, а в 64-ата минута Роберто Фирмино удвои, което се оказа и последното попадение в срещата. 

Gulliver/GettyImages
93 снимки

"Мърсисайдци" изиграха отличен двубой, като можеха да отбележат и още попадения, но със страхотни намеси се отчете вратарят на "остриетата" Аарън Рамсдейл. Така "мърсисайдци" вече имат 43 точки в актива си, като остават на шестото място, но вече на само две точки от четвъртото място. Шефилд остава последен с едва 11 точки, като е на 15 от спасителната зона.

За Ливърпул предстои домакинство на Челси, докато "остриетата" приемат Астън Вила в следващия кръг, който е през идната седмица. 

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Първата голова възможност бе на сметката на домакините, като в петата минута, когато топката бе центрирана на далечната греда от фаул, а там Дейвид МакГолдрик стреля с глава, но Адриан бе позициониран добре и парира удара. Оказа се обаче, че нападателят е бил в засада и дори и да имаше попадение, то нямаше да бъде признато.

Пет минути след това и Ливърпул имаше чудесен шанс да поведе. Садио Мане се пребори с Итън Ампаду във върдуха и комбинира с Тиаго. Испанецът върна за Мане, който пък изведе сам срещу вратаря Роберто Фирмино. Нападателят стреля, но Аарън Рамсдейл излезе и блокира изстрела. Секунди след това Андрю Робрътсън центрира отляво, като топката се насочи към вратата, но отново Рамсдейл успя да се намеси.  

В 17-ата минута отново „остриетата“ застрашиха вратата на своите гости. Топката бе свалена с глава от Оливър МакБърни, който остави за МакГолдрик пред дъгата на наказателното поле. Капитанът на домакините шутира, получи се коварен рикошет, но Адриан внимаваше и изби в корнер.         

Пет минути по-късно Трент Александър-Арнолд центрира отдясно на далечната греда, където Къртис Джоунс не успя да си спре топката по най-добрия начин, за да нанесе качествен изстрел и Рамсдейл отново блокира. 

След точно половин час игра Фирмино изведе отдясно Мохамед Салах, който напредна в наказателното поле и опита да стреля по диагонала, но отново стражът на домакините успя да се намеси. 

В 32-ата минута Ампаду поднесе топката на Александър-Арнолд отдясно, бранителят на "червените" финтира съперник и стреля в близкия ъгъл, но за пореден път Рамсдейл спаси тима си от сигурно попадение. 

Четири минути след това Озан Кабак вкара топката в собствената си врата, но попадението беше отменено заради засада при извеждащия пас към МакГолдрик. 

В 39-ата минута Ливърпул отново беше много близо до откриващо попадение. Тиаго комбинира с Джорджиньо Вайналдум, който напредна и стреля силно от границата на наказатеното поле, но отново Рамсдейл изби. Топката стигна до Фирмино, който можеше да стреля, но реши да подава към Салах, а Ампаду пресече. 

С първия си шанс за втората част Ливърпул откри резултата. В 48-ата минута Александър-Арнолд се пребори добре за топката отдясно на наказателното поле и центрира на първа греда, където Фил Джагиелка не успя да изчисти добре и подари кълбото на Джоунс, който не остави шансове на Рамсдейл с хубав удар от около десетина метра. Играчите на домакините имаха претенции, че топката е излязла извън очертанията на вратата при центрирането, но повторенията показаха, че не е така и попадеинето остана - 0:1.  

Две минути след попадението Садио Мане бе изведен зад защитата и прати топката в мрежата за втори път, но голът не бе зачетен заради засада.

В 55-ата минута Александър-Арнолд напредна и стреля, но покрай вратата, след като топката рикошира в защитник, макар корнер да беше отсъден след това.

Домакините създадоха най-добрата си възможност в 58-ата минута, когато МакБърни получи прекрасно центриране и стреля с глава отблизо, но не намери очертанията на вратата на Адриан, който не помръдна.

В 63-ата минута Адриан боксира топката след центриране от корнер, но тя стигна до Оливър Норууд, който стреля от въздуха, но покрай вратата.  

Само минута след това "мърсисайдци“ стигнаха до втори гол. Фирмино комбинира с Мане пред наказателното поле, след което топката стигна отново до бразилецът, който премина през няколко защитници на Шефилд и шутира, като топката рикошира в играч на домакините и излъга Рамсдейл, след което влетя във мрежата за 0:2.

В 75-ата минута Фирмино намери Андрю Робъртсън отляво, а краният брантел шутира, но над вратата на домакините.  

Десет минути преди края на редовното време Робрътсън даде чудесен успореден на голлинията пас на далечната греда, където Салах не успя да засече точно на опразнената врата.  

В последната 90-а минута Оливър Бърк изскочи сам срещу Адриан, но не успя да го преодолее, след като стражът на "червените" излезе напред и блокира опита му за изстрел. 

Така и обаче Шефилд не успя да стигне до попадение и срещата завърши с победа за Ливърпул.  


FT | ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД – ЛИВЪРПУЛ 0:2

0:1 Къртис Джоунс 48'

0:2 Роберто Фирмино 64'

Стартови състави на двата отбора:

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД (3-5-2): 1. Аарън Рамсдейл - 22. Итън Ампаду, 15. Фил Джагиелка, 29. Кийн Браян - 2. Джордж Балдок, 16. Оливър Норууд, 7. Джон Лундстрам, 4. Джон Флек, 3. Енда Стивънс - 9. Оливър МакБърни, 17. Дейвид МакГолдрик (к) 

Мениджър: Крис Уайлдър

ЛИВЪРПУЛ (4-3-3): 13. Адриан - 26. Андрю Робъртсън - 19. Озан Кабак, 47. Натаниел Филипс, 66. Трент Александър-Арнолд - 6. Тиаго Алкантара, 5. Джорджиньо Вайналдум, 17. Къртис Джоунс - 10. Садио Мане, 9. Роберто Фирмино, 11. Мохамед Салах

Мениджър: Юрген Клоп


Главен съдия: Джонатан Мос, Англия

Стадион: „Брамал Лейн“, Шефилд, Англия