Малко вероятно е Ливърпул да привлече нови попълнения през зимния трансферен прозорец. До трансфери най-вероятно би се стигнало само при много налични контузии в течение на сезона.

“Червените” имаха изключително тих летен трансферен прозорец, който завърши наскоро, като привлякоха само Ибрахима Конате от РБ Лайпциг.

Вместо към нови попълнения, от ръководството на клуба се насочиха към подновяването на договорите на някои от своите звезди, като Фабиньо, Алисон Бекер и Джордан Хендерсън. Според италианския журналист Фабрицио Романо, новият договор на Мохамед Салах е приоритет на клуба на този етап.

Италианският трансферен гуру направи  и съпоставка с миналата зима, когато  Ливърпул беше принуден да купува играчи, заради многобройните контузии в състава си, което контрастира ярко с клубната политика на отбора откакто Юрген Клоп е треньор.

След снощната победа над Милан с 3:2 в мач от група B на Шампионската лига, през уикенда за “мърсисайдци” предстои домакинство на Кристъл Палас. След четири изминали кръга от Висшата лига на Англия Ливърпул е на върха в класирането заедно с отборите на Манчестър Юнайтед, Челси и Евертън.


Автор: Алекс Иванов