Европейският клубен шампион Ливърпул вече в пълна степен е наясно с датите и съперниците си за контролните мачове по време на летния подготвителен период. Мърсисайдци ще изиграят общо 8 срещи през юли и август, чрез които да се приведат в нужната форма за предстоящия сезон 2018/2019.

По отколешна традиция „червените” излизат за първи мач срещу Транмиър Роувърс, който ще стартира следващата кампания в третото ниво на английския футбол (Лига 1). Ето и пълния списък по дати:

11 юли– Транмиър Роувърс на „Прентън Парк”

14 юли – Брадфорд Сити на „Нортърн Къмършълс”

19 юли – Борусия Дортмунд на „Нотр Дам Стейдиъм”

21 юли – Севиля на „Фенуей Парк”

24 юли – Спортинг Лисабон на „Янки Стейдиъм”

28 юли – Наполи на „Би Ти Мърейфийлд”

31 юли – Олимпик Лион на „Стад дьо Женева”

6 август – Шалке 04 на „Анфийлд”

Трябва да се отбележи, че проверката срещу Брадфорд освен всичко друго има и благотворителен характер и приходите от нея ще отидат в полза на фондацията, основана от бившия играч на Ливърпул Стивън Дарби. 30-годишният десен краен защитник се отказа от футбола през миналата година, след като беше диагностициран със заболяване на моторните неврони.

Следващите три мача са част от американското турне на мърсисайдци, които след това се насочват към Единбург за двубоя срещу Наполи. Швейцария и Женева са предпоследната спирка, а логично финалният спаринг ще бъде на "Анфийлд".