Целият отбор на Ливърпул взе отношение по темата с расовата дискриминация, като в последните часове тя става все по-широко дискутирана. Причината за това е, че полицай от Минеаполис уби тъмнокожия гражданин – Джордж Флойд, след особено цинична проява в града край река Мисисипи. Известен факт е, че отвъд Океана „систематичният расизъм” е голям, но така е същото и в останалата част от Земята.

В този момент в Америка има масови безредици и протести след случката, а мърсисайдци решиха да вземат отношение със снимка от своя стадион.

Редица световноизвестни спортни звезди от всякакви спортове се включиха в инициативата, че е недопустимо расово разделение в годините, които живеем, а актуалният европейски клубен шампион също се включи в инициативата: „В единственото е силата”.

29 състезатели от клуба се наредиха на централния кръг на стадиона „Анфийлд”, заставайки на едно коляно, за да подкрепят начинанието.

Джорджинио Вайналдум, Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд и Садио Мане са малка част от звездите на Юрген Клоп, които публикуваха фотоса в своите социални мрежи.