Отборът на Ливърпул победи Лестър с 2:1 във финала на Азиатската купа на Висшата лига и спечели трофея. Лестър поведе с 1:0 с попадение на Ислам Слимани, а "мърсисайдци" обърнаха с голове на Мохамед Салах и Филипе Коутиньо.

Пред ентусиазирана публика в Хонг Конг Ливърпул надигра "лисиците" и заслужено стигна до отличието.

Третата позиция в Азиатската купа зае Кристъл Палас.

Ливърпул ликува с трофея в Хонг Конг

Тимът, воден от мениджъра Юрген Клоп стигна до първа възможност още в третата минута, когато Филипе Коутиньо отправи силен удар.

Отборът на Лестър обаче бе този, който порази вратата на съперника. В 12-ата минута Кристиан Фукс проби отляво по атаката на Лестър и центрира, а Ислам Слимани засече с точен удар, за да донесе преднина на "лисиците" срещу Ливърпул - 1:0.

Ливърпул веднага потърси начин да изравни и по-активни действия в нападение. Новото попълнение на "мърсисайдци" Мохамед Салах се разписа за 1:1 в 20-ата минута с чудесно изпълнение. Египтянинът бе изведен с отличен пас от Филипе Коутиньо и вкара попадение във вратата на "лисиците".

Последваха по-добри минути за "мърсисайдци", като на два пъти и Роберто Фирмино, а по-късно и Коутиньо и Вайналдум застрашиха вратата на "лисиците".

Ливърпул успя да поведе с 2:1 на Лестър в самия край на първото полувреме. Филипе Коутиньо даде преднина на Ливърпул със страхотен удар от разстояние в 44-ата минута на двубоя.

"Лисиците" пуснаха кръв на Марко Груич

След почивката темпото на игра леко спадна, а и двата отбора не успяха да си отбележат нови попадения.

Влезлият като резерва Марко Груич пробва мерника в 49-ата минута, а две по-късно и Джейми Варди се озова в добра позиция, но така и не се разписа.