Ако сте фен на Ливърпул, няма как да се оплачете от липса на емоции в мачовете на любимия ви отбор този сезон. Това за пореден път се доказа в битката на мърсисайдци с Лестър от 6-ия кръг на Премиършип. 

Момчетата на Юрген Клоп отново творяха магии в предни позиции и раздаваха подаръци в защита, но този път магичните моменти явно се оказаха повече и победата дойде с 3:2. Но зрелището беше пълно. 

Освен петте гола, в този мач имаше още спорно отменено попадение за Лестър, както и изпусната дузпа от Джейми Варди, който малко преди това се беше разписал. В крайна сметка "червените" устискаха успеха и феновете им могат да се усмихнат. Макар че сигурно са гледали последните минути със свити сърца. 

Безценният Филипе Коутиньо изкова два гола аванс преди почивката с невероятни асистенция и гол. Но Шинджи Оказаки намали точно преди полувремето да приключи, малко след като спорно беше отменен негов гол. 

След почивката Джордан Хендерсън възстанови аванса от два гола на гостите, но бързо Джейми Варди намали на 2:3. И малко след това изпусна дузпа, с която можеше да донесе заслужена точка на тима си, но се превърна в антигерой. 

Още от самото начало мачът предложи невероятни емоции и предвещаваше в какво зрелище ще се превърне. Джейми Варди още в 6-та минута пропиля страхотно положение за домакините. А малко след това и Ливърпул изпусна невероятен шанс, но ударът на Емре Джан срещна гредата. При добавката Мохамед Салах на празна врата стреля в аут.  

В 15-та минута обаче нямаше кой да спре мърсисайдци. Тогава Филипе Коутиньо напредна по фланга и центрира по магичен начин на далечната греда, като направи задължи Мохамед Салах да отбележи и да открие. 

И малко по-късно всичко изглеждаше решено след втория гол на "червените". В 23-та минута Ливърпул получи пряк свободен удар на около 25 метра и зад топката застана Коутиньо. Бразилецът с невероятно изпълнение прониза мрежата за 2:0. 

Взривоопасните атаки към двете врати продължиха една след друга, но попаденията липсваха. Джордан Хендерсън и Алберто Морено не бяха точни за Ливърпул, а Марк Олбрайтън и Шинджи Оказаки не можаха да намалят за Лестър. 

В 40-та минута "лисиците" вече виждаха как намаляват преднината на съперника си. Тогава японецът се разписа в мрежата на съперника, но попадението му беше отменено заради засада. И това решение на арбитъра беше изключително спорно. 

В крайна сметка Оказаки наказа съперника точно преди почивката. Тогава пореден подарък от началото на сезона за съперника направи защитата на Ливърпул. При едно центриране от корнер японецът беше оставен непокрит от петима защитници, стреля, но твърде слабо. Впоследствие успя да се откъсне и да наниже топката в мрежата за 1:2. 

В тази ситуация Симон Миньоле го дърпаше за гащите, но не го спря. А пък Джордан Хендерсън искаше неясно дали засада или нарушение, но претенциите му логично не бяха уважение. Така почивката дойде с гол аванс за "червените". 

Последваха интересни втори 45 минути, в които пак вреше и кипеше пред двете врати. Пропуските продължаваха да се редуват един след друг, Джейми Варди пропускаше за "лисиците", а Емре Джан и Роберто Фирмино не можаха да се разпишат за гостите. 

Така се стигна до 67-та минута, която уж трябваше да реши всичко в мача, защото резултатът набъбна на 3:1 за Ливърпул. Тогава при една страхотна контра Даниел Стъридж се измъкна зад защитата и пусна към непокрития Хендерсън в наказателното поле. Той се справи с Ндиди и с хубав удар преодоля Каспер Шмайхел за 3:1. 

Но отговорът на "лисиците" беше светкавичен. В ответната атака Демарай Грей пропиля страхотен шанс, но ударът му беше избит от Симон Миньоле на главата на непокрития във вратарското поле Джейми Варди и той се разписа за 2:3. 

И така изведнъж интригата се завърна с пълна сила. А всичко можеше да се превърна в трагедия за мърсисайдци в 72-та минута, когато Миньоле излезе да пресреща Варди, но не уцели топката и посече нападателя - чиста дузпа. Нападателят застана зад топката и стреля мощно в средата на вратата, но белгийският страж изби. 

До края на мача имаше напрегнати минути, а играта се водеше изцяло в половината на Ливърпул. Но натискът на Лестър не се увенча с трети гол и Ливърпул се измъкна сух и с трите точки от този мач. 

Така мърсисайдци събраха 11 точки, на пет зад лидерите от Манчестър. Лестър е малко над чертата на изпадащите и е с четири точки само в актива си. Толкова има и последният под чертата Уест Хем.