Ливърпул демонстрира вяра в капитана си Джордан Хендерсън и го обвърза с нов договор. Мърсисайдци обявиха на сайта си, че халфът е подписал нов договор, който ще приключи през лятото на 2023 година.

Досега той прекара последните седем години от кариерата си на "Анфийлд", а от клуба обявиха, че ще остане на стадиона в следващите пет години. А самият играч изрази задоволството си от удължения си престой при "червените". 

"Няма как да опиша задоволството си от подписването на новия договор. Престоят ми тук постоянно върви във възходяща посока и се радвах на всяка една стъпка до момента. Няма друго място на света, на което бих играл футбола!"

"Искам да остана тук възможно най-дълго. Привилегирован съм да съм част от клуба толкова дълго време и се надявам да ни предстоят заедно още много години. Сякаш вчера подписах първия си договор, а ето, че вече сме толкова време заедно", заяви Хендерсън при подписването на договора. 

Халфът дойде на "Анфийлд" от Съндърланд през 2011 г. от Съндърланд и за този период изигра 283 мача, в които наниза и 24 гола. Той стана капитан на отбора през 2014 г., след като Стивън Джерард напусна Ливърпул.