Отборът на Ливърпул е готов да започне преговори за нов договор с Върджил ван Дайк, който би го задържал на „Анфийлд“ до края на кариерата му. „Football Insider“ съобщава, че „червените“ ще започнат разговори с представителите на защитника, като според информацията стойността на цялото споразумение ще надхвърли 50 милиона британски лири.

29-годишният нидерландец има контракт до лятото на 2023 година, но бранителят е отворен към идеята да остане на „Анфийлд“ и е гонов да преговаря.

Ливърпул е готов дава на Ван Дайк по 200 000 британски лири на седмица, за да го задържи в клуба до края на кариерата му.

Снажният защитник е аут до края на сезона, след като получи тежка контузия в коляното и трябваше да се подложи на операция още миналия октомври и ще пропусне предстоящото Европейско първенство. Очакванията са той да се завърне за предсезонната подготовка на „мърсисайдци“.

Ливърпул има желанието да задържи и халфа Фабиньо. Бразилецът също има договор до лятото на 2023 година, но също има желание да продължи да играе за английския шампион.