Ливърпул постигна категорична победа с 4:0 при домакинството на Уест Хем от първия кръг на Висшата лига на „Анфийлд“. По този начин воденият от Юрген Клоп отбор даде категорична заявка, че ще бъде един от претендентите за титлата в английския шампионат през настоящата кампания. Садио Мане отбеляза два гола при успеха на Ливърпул, а по едно попадение добавиха Мохамед Салах и Даниел Стъридж.  

Ливърпул имаше тотално превъзходство срещу своя съперник Уест Хем през първото полувреме.

Мърсисайдци създадоха първата много опасна ситуация в мача още в 8-та минута. Мохамед Салах пусна много добър пас към Роберто Фирмино, който бе изведен на отлична позиция, но се забави със завършващия удар и Майкъл Антонио успя да му избие топката, която бе уловена след това от Лукаш Фабиански.

Садио Мане получи отличен извеждащ пас в 15-та минута, но не успя да окаже добър контрол върху топката, а Фабиански излезе и улови.

Джеймс Милнър центрира остро в наказателното поле на Уест Хем в 17-та минута, но Салах и Фирмино се разминаха с топката.

Ливърпул поведе в резултата в 19-та минута. Наби Кейта много добре видя включването отляво на Андрю Робъртсън, който центрира остро в наказателното поле на Уест Хем, където Мохамед Салах бе оставен непокрит и отблизо вкара в опразнената врата.

Тренд Александър-Арнолд стреля опасно от фаул в 24-та минута, но Лукаш Фабиански демонстрира много добър рефлекс и успя да избие топката в корнер.

Уест Хем можеше да изравни резултата в 27-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Ливърпул Балбуена бе изпуснат и стреля с глава, но Алисон спаси.

Пред Марко Арнаутович се откри много добра възможност в 30-та минута, когато стреля, но не успя да нанесе добър удар и Алисон спаси без проблеми.

Ливърпул организира страхотна атака в 37-та минута, когато Фирмино комбинира със Салах, който отблизо стреля, но Фабиански успя да спаси.

Садио Мане с глава се опита да изведе Мохамед Салах на чиста позиция в наказателното поле на Уест Хем, но Фабиански излезе, изпревари египетския нападател и улови топката.

Ливърпул удвои своята преднина в добавеното време на първата част. След центриране в наказателното поле на Уест Хем, Милнър върна топката назад към Мане, който отблизо вкара в опразнената врата.

През второто полувреме Ливърпул видимо намали оборотите, но въпреки това не остави никакви шансове за своя съперник.

Ливърпул вкара трети гол в 53-та минута, но попадението бе от категорична засада. Роберто Фирмино подаде към Мане, който бе в положение на засада, която не бе маркирана от страничния съдия и сенегалският нападател вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Лукаш Фабиански.

Ливърпул реализира четвърти гол в 88-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Уест Хем, Робърт Снодграс не успя да изчисти топката с глава, а я продължи към Даниел Стъридж, който отблизо порази вратата на Лукаш Фабиански.

Пред Даниел Стъридж се откри нова възможност в 90-та минута. Нападателят стреля, но Лукаш Фабиански успя да спаси.

В следващия кръг Ливърпул гостува на Кристъл Палас, докато Уест Хем е домакин на Борнемут.