Уотфорд и Ливърпул направиха луд мач на старта на Висшата лига. Двата състава не се победиха и след зрелищно реми 3:3 си поделиха по точка. „Стършелите“ показаха значителна активност през първата част, докато „червените“ доминираха през вторите 45 минути.

Срещата бе по-специална за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който записа мач номер 100 начело на „мъсисайдци“.

Срещата заинтригува още в първите си минути, които само загатнаха за онова, което предстоеше. Още в 7-ата минута Роберто Перейра овладя добре едно подаване в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но бранител на „мърсисайдци“ се намеси уверено и изби.

Един по-особен мач за Юрген Клоп

Минута след това домакинският натиск на „стършелите“ даде резултат и така домакините излязоха напред в резултата. Хосе Холебас центрира от корнер отляво на вратата на Симон Миньоле, а Стефано Окака, който чакаше на близката греда, се разписа за 1:0.

Момчетата на Юрген Клоп върнаха интригата в срещата, след като в 29-ата минута изравниха. Емре Джан комбинира хитро със Садио Мане, който излезе на обещаваща позиция отляво и възстанови паритета – 1:1.

Клоп смени коренно тона по отношение на Коутиньо

В 32-ата минута Том Клевърли поде опасна атака, но топката му бе отбита. Така тя се озова в Абдулай Дукуре, който отново изведе домакините напред – 2:1.

В заключителните минути на първата част шансове се разкриха пред Мохамед Салах и Садио Мане, но и в двата случая не се стигна до попадение.

В началото на второто полувреме „червените“ упражниха натиск, а това даде резултат. Възпитаниците на Юрген Клоп принудиха съперника си да греши и в 54-ара минута Аурелио Гомеш извърши фаул в наказателното поле, а реферът посочи бялата точка. Роберто Фирминьо се нае с изпълнението и бе безпогрешен за 2:2.

Само две минути още бяха нужни на Ливърпул, за да сътвори пълен обрат. Хубава комбинация между Фирминьо и Мохамед Салах завърши с гол на последния за 3:2.

Подемът в играта на гостите бе осезаем и след реализиране на пълния обрат последваха още опасни атаки. В 64-ата минута Алберто Морено застраши вратата на Уотфорд, но Аурелио Гомеш спаси. Малко след това възможности се разкриха и пред Матип, Садио Мане и Вайналдум, но без успех.

В продължението на срещата Мигел Бритос оформи равенството. Той стигна до една отбита топка и я заби в мрежата за 3:3. При попадението обаче останаха съмнения за засада.