Ливърпул успя да си осигури услугите на Алексис Мак Алистър, след като сключи договор с футболиста за следващите пет години. Аржентинецът ще се опита да подобри нивото в халфовата линия на мърсисайдци, като се надява да успее да спечели много трофеи с клуба.

"Целта ми е да печеля трофеи. Всеки играч иска да спечели Висшата лига и Шампионската лига. Откакто спечелих Световната купа, казах, че целта ми е да успявам да достигна до още и още трофеи. Сигурен съм, че клубът ще ми помогне с това. Много съм доволен и гледам напред да играя за Ливърпул", сподели Мак Алистър.

"Опитвам да играя, колкото мога по-просто - да помагам на моите съотборници в дефанзивен и офанзивен план. Аз съм отборен играч и ще опитам да допринеса за клуба. Чувствам се невероятно. Една мечта стана реалност. Клоп е един от най-добрите мениджъри в света. Знам колко важен е номер 10 във футбола. Имах възможност да избера и номер 8, който е голям заради Стивън Джерард, но избрах номер 10", добави той.

"Играл съм за Бока Хуниорс и имам чувството, че Ливърпул е същият тип отбор, подкрепящ цялата игра. Трябва да кажа, че имам добри моменти от "Анфийлд". Надявам се, тези, които идват, да са още по-добри. Исках да бъда тук от първия ден на предсезонна подготовка и се радвам, че всичко се получи", завърши Алексис Мак Алистър.