Феновете на Ливърпул вече се подготвят да празнуват титлата във Висшата лига, а някои запалянковци на големия враг - Манчестър Юнайтед далеч не са на същата вълна.

10-годишният привърженик на "червените дяволи" Дарах Кърли написа писмо до мениджъра на мърсисайдци - Юрген Клоп. Малкият фен призова германеца да направи нужното, така че ръководеният от него тим да спре победната си серия.

Писмото гласи:

"Драги Юрген Клоп.

Аз съм Дарах, на 10 години съм. Подкрепям Манчестър Юнайтед и пиша това писмо, за да се оплача. Ливърпул печели твърде много мачове. Ако спечели още 9 двубоя, ще стане единственият английски отбор с толкова много последователни победи. Като фен на Юнайтед, това е много тъжно. Моля те, в следващия мач на Ливърпул направи така, че тимът да допусне поражение. Просто остави противникът да вкара. Надявам се да съм те убедил да не печелиш първенството и никога да не спечелваш мач.

Всичко най-добро,

Дарах"

Малчуганът обаче едва ли е очаквал да получи отговор от Клоп, който много любезно отказа да изпълни желанието му, връщайки официално писмо.

"Драги Дарах,

Въпреки че не ми пожелаваш успех, бих искал да ти благодаря, че ми писа. За съжаление, не мога да изпълня желанието ти. Ти искаш Ливърпул да загуби, но моята работа е да направя всичко възможно тимът ми да печели, тъй като има милиони хора по света, които ни подкрепят и аз не бих искал да ги разочаровам.

За твоя радост, в миналото сме загубили много мачове, ще загубим много и в бъдеще. Така е във футбола. Проблемът при теб е, че си само на 10 години и си мислиш, че винаги Ливърпул ще печели. Аз съм на 52 и мога да те уверя, че това не е така.

Четейки твоето писмо, мога обаче да кажа, че страстта ти към футбола никога няма да угасне. Манчестър Юнайтед е късметлия да имат фен като теб.

Надявам се Ман Юнайтед да спечелят много мачове и да вдигнат още трофеи, така че ти да не си твърде разочарован. Въпреки че двата клуба са големи противници, те се уважават. Това, според мен, е идеята на футбола.

Пази се и успех,

Юрген Клоп"