На Ливърпул беше съобщено, че Манчестър Сити и полицията на Манчестър са се съгласили да намалят броя на гостуващите фенове, разрешени за посещението им на стадион "Етихад" на 1 април с 20%, от 3000 на 2400. Този ход идва след ескалация на напрежението между двата клуба през последните няколко години на фона на нарастващо съперничество на терена.

"Ливърпул се свърза с Висшата лига и Манчестър Сити, за да оспори това решение. Клубът се ангажира да има възможно най-много привърженици на стадионите за срещите на Висшата лига като гост", се казва в изявление на Ливърпул.

Групата на привържениците "Spirit of Shankly" нарече хода "контрапродуктивен" и каза, че през миналия сезон феновете на Ливърпул са се сблъскали с "прекалено усърдно управление и полиция" и обвиниха Сити в "лошо управление на публиката". Те също така призоваха градските и съответните власти да отменят решението.

Този ход идва след ескалация на напрежението между двата клуба през последните няколко години на фона на нарастващо съперничество на терена. Ливърпул се оплака от "гнусни" скандирания и графити от феновете на Сити по време на мача на "Анфийлд" миналия октомври. А по време на мача за Карабао Къп през декември 15-годишна привърженичка на Сити получи наранявания на главата, след като пластмасова чаша, пълна с монети, беше хвърлена от гостуващите фенове.