Сенегалецът Садио Мане призна, че няма никакво съмнение в Алисон Бекер, след като вратарят допусна няколко неточности, заради които бе критикуван от редица хора. Мане все още счита, че бразилецът е „най-добрият вратар в света”. Алисон допусна грешки в дербито с Манчестър Сити, както и в мача срещу Лестър Сити, в които мърсисайдци допуснаха поражения.

Мане защити и Фирмино: Без него със Салах нямаше да вкараме толкова голове

„Ако трябва да бъда честен, понякога се изненадвам хората как говорят за грешките на Алисон. Все пак това е част от спорта”, говори Мане пред ESPN Brasil.

„Когато най-добрият вратар в света направи една или две грешки, мисля, че е странно. Но това не се отнася за него, а за целия отбор. Да казваме ли колко пъти Алисон ни е спасявал? Без него може би никога нямаше да спечелим Шампионската лига или който и да било друг трофей. За мен той е най-добрият на позицията си в света с чудесен характер. В съблекалнята винаги помага, защото има страхотни човешки качества. Ще преминем през това заедно. Не е нужно да говорим непрестанно, за да се оправим, защото сме наясно със ситуацията”, каза още Садио Мане.

Припомняме, че в следствие на кадровите проблеми в отбора, ръководен от Юрген Клоп, на Алисон Бекер му се наложи да играе с 18 различни централни двойки защитници през себе си досега през кампанията.