Нападателят на Ливърпул Садио Мане е сигурен, че неговият съотборник Роберто Фирмино би могъл да играе само с едно око срещу ПСЖ.

В един от най-любопитните сблъсъци от първия рунд на груповата фаза на Шампионската лига Ливърпул надделя над шампиона на Франция с 3:2 в една наистина драматична вечер на "Анфийлд", а големият герой за "червените" бе Роберто Фирмино. Бразилецът влезе като резерва през втората част и в добавеното време на срещата (92') донесе успеха на своя тим.

Фирмино изрази радостта си, закривайки лявото си око с ръка, като саркастичен жест спрямо травмата, която получи в двубоя с Тотнъм от Висшата лига. Тогава бранителят на лондончани Ян Вертонген бръкна ужасяващо в окото на бразилеца, което постави под сериозна въпросителна не само участието на играча в двубоя с парижани, а и неговото зрение.

Все пак Фирмирно се размина с по-тежки последствия и успя да заеме фундаментална роля в първия мач от Шампионската лига.

"Не мисля, че Боби (Роберто Фирмино - б.р.) има нужда от две очи, за да играе. Изпратих му съобщение в понеделник - "Хайде, Боби, нуждаем се от теб. Не се нуждаеш от две очи". Всички знаем за неговите голове без да гледа. Фирмино няма нужда от две очи, за да вкарва”, сподели още Мане.

Ливърпул запазва 100-процентовия си старт от началото на сезона, след като записа пет поредни победи във Висшата лига и една в най-комерсиалната клубна надпревара.