Крилото на Ливърпул Садио Мане е пред две исторически постижения преди мача на мърсисайдци на "Селхърст парк" срещу Кристъл Палас.

Ако вкара във вратата на "орлите", 26-годишният играч ще се превърне в първия играч на "червените", който бележи голове в три последователни шампионатни мача срещу столичани. Мане вече се разписа и в двата мача срещу лондончани през миналия сезон - при успехите с 1:0 на "Анфийлд" и с 2:1 в Лондон.

Сенегалецът вече започна с головете през тази кампания, след като вкара на два пъти при победата над Уест Хем с 4:0 в първия кръг на новия сезон във Висшата лига. С тези си попадения Мане стана първият играч на Ливърпул от Джон Барнс (1990-1992г.) насам, който вкарва в откриващата среща в три поредни сезона.

Също така при нови два гола днес Мане ще стане и първият след Иън Сайнт Джон от сезон 1969/70г., който вкарва два пъти в първите две срещи от кампанията. Също така бившият играч на Саутхемптън е пред своя мач номер 150 с фланелката на "мърсисайдци". Срещата между Кристъл Палас и Ливърпул е днес от 22:00ч и можете да гледате по DIEMA SPORT 2, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.