Футболистът на Ливърпул Садио Мане разкри, че не е предполагал, че на шампионите във Висшата лига им се раздават златни медали.

“Вчера чух, че ако спечелим първенството, ще получим медали. Не знаех за това, но мен не ме интересуват медалите. Дали ни е лесно да доминираме през този сезон? Иска ми се да беше така. Знаем, че Висшата лига е най-добрият шампионат в света и че във всеки мач трябва да даваш 100% от себе си, ако искаш да победиш. Това е, което винаги опитваме. Мисля, че ни се получава много добре, но трябва да продължим с усърдната работа, за да получим исканото от нас. Още от самото начало целта ни беше да спечелим първенството. Сторим ли го, това ще е чудесно за клуба и феновете“, сподели Мане, който коментира и дали мениджърът Клоп заслужава статия през „Анфийлд“.

„Дали ще бъде издигната статуя на Клоп пред “Анфийлд”? Сигурен съм, че ще има такава, защото той е чудесен мениджър и се справя много добре за клуба и играчите. Той има свой специфичен подход и дава на футболистите по-голяма отговорност на терена, което е наистина важно. Междувременно, той е много приятелски настроен към играчите си, което е една от силните му страни“, заяви Мане пред „ВВС“.

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп пък реагира с насмешка на казаното от Мане.