Футболистът на Ливърпул Садио Мане може да пропусне двубоя с Хъдърсфийлд от 9-ия кръг на английската Висша лига.

Полузащитникът получи фрактура на палеца на тренировка преди мача на Сенегал със Судан в квалификационна среща за Купата на Африка в неделя.

Евентуалното отсъствие на Мане от състава на ,,мърсисайдци“ ще увеличи проблемите пред мениджъра Юрген Клоп. Германският специалист вероятно няма да разчита на Мохамед Салах, който получи мускулна травма в двубоя на Египет с Кралство Есватини. Централният защитник на ,,червените“ Върджил Ван Дайк няма да играе за Холандия в приятелската среща с Белгия, за да се възстанови от контузията на ребрата си. Бранителят отбеляза едно от трите попадения за успеха на ,,лалетата“ над Германия с 3:0 в турнира Лига на нациите и се очаква все пак да бъде на разположение на ,,мърсисайдци“.

Джеймс Милнър ще бъде извън състава на Ливърпул за месец, след като получи разтежение в дербито с Манчестър Сити от последния кръг във Висшата лига. Той може да се завърне най-рано за друг мача с Арсенал на 3 ноември.

Ливърпул поделя върха във временното класиране със съставите на Манчестър Сити и Челси, които имат по-добра голова разлика от тима на Юрген Клоп. ,,Мърсисайдци“ започнаха със седем поредни победи във всички турнири, но в последните си четири мача нямат победа и ще се опитат да прекъснат негативната си серия срещу Хъдърсфийлд в събота.