Единият от атакуващия тризъбец на Ливърпул – Садио Мане, потвърди, че „червените” ще спечелят титлата във Висшата лига. Сенегалецът довери, че тимът няма да се „задуши” в борбата за трофея, който липсва във витрината на отбора от 29 години.

Изказването на Мане дойде дни, след като наставникът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола, довери, че е важно отборът му да държи под напрежение „червените” в битката за първото място.

„Сигурен съм, че ще станем шампиони на Англия. Когато се събудя, отивам на тренировки с мисълта за победа във всеки един мач. Искаме да докажем, че сме най-добрият отбор в Англия”, сподели Садио Мане.

Последният сезон, в който Ливърпул бе близо да спечели трофея в Англия, бе 2013/14, когато тимът завърши втори, зад Манчестър Сити, под ръководството на Брендън Роджърс. Загуба от Челси с 0:2 и последвало равенство – 3:3, срещу Кристъл Палас, пък бяха преломният момент за Стивън Джерард и компания в тогавашната вездесъща за „червените” кампания.

Мане счита, че този състав на Ливърпул е способен да използва тогавашното разочарование, като мотивация за втората половина от шампионата. „Не е лесно да чуеш хората, които казват, че този отбор има несполуки в последните години, но ние сме фокусирани върху това, което ни предстои. Сигурен съм, че ще спечелим титлата”, завърши „десетката” на Ливърпул.

"Червените" са лидери в класирането с 57 точки, четири пред преследвача Манчестър Сити (53).