Нападателят на Ливърпул Садио Мане подкрепи отбора си да премине успешно през сгъстения цикъл от срещи през декември.

Мърсисайдци имат девет мача в четири различни надпревари следващия месец и се изправят срещу Астън Вила в Купата на лигата на 17 декември – ден преди да открият кампанията си в Световното клубно първенство в Катар. Миналогодишният победител в Шампионската лига направи равенство у дома с Наполи в последния си мач от европейските клубни турнири в сряда, но според Мане тимът няма да има проблеми с това да се справи с психическата умора.

„Умората е в главата, така че докато тялото продължава да се възстановява според плануваното, мисля, че няма да е проблем за нас да играем сме готови за всеки един мач. Ако тимът и треньорът се нуждаят от нас, мисля, че ще бъдем способни да играем и да помогнем на тима. Тук съм, за да работя всеки ден и да бъда готов да играя всеки един мач“, започна той.

Сенегалският национал не е пропускал двубой във Висшата лига за „червените“ през този сезон, отбелязвайки осем гола, като изигра и пет мача в Шампионската лига. Неговите партньори в атака Роберто Фирмино и Мохамед Салах имат съответно 18 и 16 мача през кампанията до тук, изключвайки Къмюинити Шийлд Суперкупата на Европа.

Мане заяви, че спечелването на Шампионската лига миналия сезон е издигнало Ливърпул до нови висоти и че успехът на Световното клубно първенство, което ще се проведе между 11-22 декември, ще даде на тима дори повече самочувствие.

„Винаги съм казвал, че печеленето на мачове и трофеи мотивира допълнително играчите. Ако спечелим Световното клубно, това ще ни даде още самочувствие и инерция“, завърши нападателят. Ливърпул, който има преднина от осем точки на върха във Висшата лига, приема у дома Брайтън в събота от 17:00 часа българско време. /БГНЕС