Авторът на победния гол за Ливърпул Садио Мане похвали реакцията на своя отбор при трудно извоюваната победа при гостуването на новака Астън Вила в събота.

Сенегалският национал се разписа в добавеното време на срещата за успеха на възпитаниците на Юрген Клоп с 2:1 на „Вила Парк“. Андрю Робъртстън бе изравнил в 87-та минута с глава, след като Трезеге бе дал аванс на домакините в 21-та. Победата остави мърсисайдци непобедени досега през кампанията и ги остави на шест точки пред шампиона Манчестър Сити.

„Винаги ще бъде трудно, но нашата реакция беше перфектна. През първото полувреме не играхме на висота, но както вече казахме, ние просто трябваше да продължим да натискаме и да даваме всичко от себе си. Точно това и сторихме и накрая създадохме няколко голови положения, след които реализирахме на два пъти. Със сигурност това не беше най-добрият ни мач, но заслужавахме трите точки. Трудно ми е да опиша колко съм щастлив в момента. Всички в отбора са щастливи, закономерно спечелихме“, започна Мане за клубния сайт.

„Червените“ нямат загуба в лигата от януари насам, когато отстъпиха при визитата на Манчестър Сити с 1:2. В събота тимът беше най-близо до поражението от началото на кампанията. „Гражданите“ също направиха обрат при домакинството си на Саутхемптън преди ключовото им гостуване на „Анфийлд“ идната неделя.

„Изпитваме голямо уважение към Манчестър Сити. Те са много добър отбор, но ние сме Ливърпул и също притежаваме класа. Ще бъде много интересен мач и ние го очакваме с нетърпение“, завърши сенегалецът по повод сблъсъка с шампионите следващата неделя. /БГНЕС