Юрген Клоп е изградил състав с невероятно качество и тяхната безпощадна натура и глад за успехи ще помогне на „червените“ да останат на върха във Висшата лига в следващите няколко сезона, смята мениджърът на Брайтън Греъм Потър.

Клоп, който пое мърсисайдци през 2015, постигна големи успехи начело на тима до момента, печелейки Шампионската лига миналия сезон и първата шампионска титла от 30 години насам през настоящата кампания. Брайтън, 15-и в таблицата с 36 точки, на девет от зоната на изпадащите, ще приеме новокоронясания шампион на Премиършип в сряда и Потър обяви, че подготвя тима си за сериозен тест.

„Ливърпул е абсолютно заслужен шампион и ще бъде страхотно за нас да се тестваме срещу тях. Юрген е изградил страхотен състав с висок дух и колектив. Тимът е безпощаден и има голям глад за успехи. Има някои много мощни клубове на върха на английския футбол. Всичко за Ливърпул е на високо ниво. Те със сигурност ще са фаворити във всеки турнир, в който участват“, започна той на днешната си виртуална пресконференция.

„Чайките“ спечелиха седем точки от последните си четири мача след рестарта на сезона и Потър е окуражен от техните скорошни изяви.

„Мисля, че направихме добре някои неща и има други, които може да подобрим. Трябва да се опиташ да надградиш над вече добрите резултати. Отношението и качеството по време на тренировки е на най-високо ниво откакто сме тук. Имах усещане, че те са на добро място, но докато няма резултати не може да си напълно категоричен“, завърши Потър.

Наставникът потвърди, че колумбийското крило Хосе Искиердо може да пропусне остатъка от сезона, тъй като продължава да се възстановява от контузия на коляното, оставила го извън терените през април миналата година. /БГНЕС