Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър сподели, че е разказвал пред своите съотборници колко специално е да спечелиш Висшата лига на Англия.

33-годишният ветеран е единственият в настоящия състав на „червените”, който е вдигал трофея, при това два пъти – с Манчестър Сити през 2012 и 2014 година. В момента мърсисайдци са лидер във временното класиране след 22 изиграни кръга, като имат 4 точки преднина пред „гражданите”.

„Много добре знам колко трудно е да спечелиш Висшата лига, точно затова всеки иска да го направи”, заяви Милнър пред вестник „Мирър”.

„Толкова е специално, когато успееш да го постигнеш, защото всички знаят какво е нивото на трудността. Трябва да изиграеш 38 мача, в които трябва да се представиш добре и да демонстрираш най-добрата възможна форма всяка седмица. Това е труден тест.”

„Да бъдем там, където се намираме в момента, показва, че сме добър отбор, но пътят е дълъг, много дълъг. Сигурен съм, че ще предстоят върхове и спадове.”

„Най-голямата ти задача е да преминеш добре през първата част от сезона, а после и през мачовете около Коледа. Това винаги е един критичен период. Ако успееш да оцелееш по Коледа, значи ще си в битката за титлата или там някъде. Мисля, че е редно да те считат за претендент”, допълни Милнър.