Вторият капитан на Ливърпул Джеймс Милнър не беше особено очарован от ремито 1:1, с което тимът си тръгна от гостуването срещу Арсенал в 11-ия кръг на Висшата лига.

Именно с гол на 32-годишният ветеран „червените” дръпнаха в резултата малко след час игра. Осем минути преди края Александър Лаказет изравни за „артилеристите”, които вече са в серия от 14 поредни двубоя без поражение.

„Разочароващо е, когато водиш с 1:0 почти до самия край. В такива случаи трябва да опазиш аванса си, а ние не го сторихме. И в двата края на игрището можехме да се справим по-добре”, коментира Милнър.

„Позитивното е броят положения, които създадохме. Нямах представа, че този гол е бил моят 50-и във Висшата лига, това е хубаво. По-хубави обаче щяха да бъдат трите точки.”

„Можеше да покажем по-добра форма през първото полувреме. Имахме нужда от повече солидност. Това нещо, от което ще се поучим. През второто полувреме се представихме далеч по-добре и бяхме заплаха при статичните положения”, добави ветеранът.

"Когато се ядосваш, че си тръгваш само с точка от визита срещу Арсенал, това е позитивен знак. Създадохме много шансове, можеше да отбележим още попадения, но това е част от процеса на израстване. Искаме да бъдем вълнуващи, да играем добър футбол и винаги ще го правим в големите мачове, но понякога в тях не ти стигат два или три гола, за да излезеш победител", завърши Милнър.