Джеймс Милнър придаде огромна стойност на победата в дербито на Мърсисайд срещу Евертън (5:2), като отличи неуморната работна етика, която е при всички футболисти в отбора на Юрген Клоп. Непобеденият лидер във Висшата лига има 43 точки от 45 възможни досега през сезона, а германецът направи пет промени в стартовия си състав, като мениджърът обясни преди и след мача, че играчите се нуждаят от почивка в натоварения цикъл.

Две от резервите – Дивок Ориги и Джердан Шакири, се записаха сред голмайсторите срещу „карамелите”, а също така показаха страхотна игра, а Милнър вярва, че победата е продукт на безупречното отношение и приложение, представяни ежедневно на клубната база в „Мелууд”.

„Момчетата, които играха се справиха наистина добре. Шакири стартира сезона с травма и игра по невероятен начин и показа колко качествен играч е”, коментира вицекапитанът пред клубния сайт.

Шампионски разгром за Ливърпул прати Евертън в бездната

„Това е удовлетворяващо и показва колко здраво работи отборът на базата. Всеки, който влезе да играе, е готов да бъде на 100% и с темпото, което тимът играе. Това заслужава уважението към всички и показва колко сме силни. Мисля, че всеки, който е в Ливърпул, е качествен фут болист и е гладен да играе във всички мачове, да печели трофеи и да притиска другите за титулярното си място”, продължи той.

„Нужно е всеки, който влезе на терена да покаже колко здраво тренира „зад кулисите”. Хората не го виждат, но играчите, които не играят във всеки един мач показаха, че са готови да притискат всеки един друг в отбора. Това е добре за мениджъра, който може да променя състава, особено в моменти като този, в който имаме много мачове. Надявам се да преминем без много контузии и наказание, но и да се случи това, то ти трябва да си готов с предизвикателството. Хубав знак е, че мениджърът е готов да ротира състава, да почиват основни играчи. Това показва, че всеки има място в този състав”, довери още №7 в Ливърпул.

Победата над „карамелите” направи така, че Ливърпул записа нов клубен рекорд – 32 мача в елита без да допусне загуба. Предимството на европейския клубен шампион пред втория Лестър Сити продължава да е осем точки, а Милнър потвърди, че помни колко точки е спечелил отборът през миналата кампания и те не са били достатъчни.

„Мислим само за следващия мач и се опитваме да вземем всички точки. Това е силата на този отбор – фокусиран е само върху следващия мач, без значение в коя надпревара е. Сега е тежък период от сезона и трябва да се възстановяваме по-бързо от обичайното”, завърши Джеймс Милнър.