Халфът на Ливърпул Джеймс Милнър е сигурен, че тимът му ще успее да спре шестгодишната суша без трофей и в края на този сезон ще се поздрави с отличие.

32-годишният халф загуби три финала откакто е на „Анфийлд“, след трансфера си от Манчестър Сити през 2015 г. - в турнира за Купата на Лигата, Лига Европа и Шампионската лига.

През това лято Ливърпул си осигури услугите на Наби Кейта, Алисон, Фабиньо и Джердан Шакири. Милнър смята, че с тези сделки "червените" могат да си осигурят успех в някоя от надпреварите, в които участва.

"Ливърпул е голям клуб, където очакванията винаги са високи. Този отбор има велика история на победи в големи турнири. Ние очакваме да печелим във всеки мач, без значение срещу кого играем. Трябва да поемем нужната отговорност и да отстраним напрежението в следващите месеци", сподели бившият халф на Нюкасъл и Манчестър Сити.

"Тук съм от три години и вече загубих три финала - през тази година обаче сме по-близо до отличие. Взимането на първия трофей при даден мениджър винаги е трудно. Ние обаче сме готови да се борим. Можем да победим всеки и да вземем трофей", добави той.

Ливърпул започна с победа с 4:0 над Уест Хем новата кампания в Премиършип. В следващия си сблъсък момчетата на Клоп гостуват на Кристъл Палас на "Селхърст парк" в понеделник вечер.