Бившият вратар на Ливърпул Симон Миньоле направи интересно изказване, като заяви, че в настоящия му клуб Брюж, имат двама играчи, които са по-добри от звездата на „червените” Роберто Фирмино.

Бразилецът се намира в отлична форма за мърсисайдци напоследък. Той вкара четири гола в последните пет мача на Ливърпул, включително победното попадение срещу Тотнъм Хотспър миналия уикенд.

Миньоле, който прекара на „Анфийлд” шест години, смята че съотборниците му Рууд Вормер и Ханс Ванакен притежават по-добър завършващ удар от Фирмино.

„И двамата, и Ханс и Рууд, са много добри в завършващия удар. Фирмино и Мо Салах са невероятни футболисти, но Фирмино не е роден „убиец” в наказателното поле”, сподели Миньоле.

“Ханс и Рууд определено не са по-лоши от Боби, говорейки за завършващия удар. Смея да кажа, че Ханс у Рууд дори са по-добри от Роберто Фирмино. Те са на нивото на Мо Салах”, допълни бившият вратар на Ливърпул.

Фирмино има девет гола Ливърпул в 31 мача до този момент. За сравнение Рууд Вормер се е разписал 3 пъти в 30 мача, докато Ванакен има 13 попадения в 33 мача за Брюж през този сезон.