Младият вратар в Ливърпул – Каоймин Келехър, сподели, че всичко, което е научил досега в професионалната си кариера, е благодарение на Алисон Бекер, откакто е в Ливърпул. 20-годишният ирландец бе част от отбора, който вдигна шестата Шампионска лига в историята на клуба в Мадрид, когато Алисон опази мрежата си „суха” във финала срещу Тотнъм, спечелен с 2:0.

„Ако трябва да бъда честен, през миналата година се подобрих страшно много, докато тренирам с Алисон. Стига ти само да го наблюдаваш какво прави в определени ситуации. Говоря си с него, той говори с мен за нещата, върху които трябва да  подобрявам, така че ми е в голяма помощ”, коментира Келехер по време на лагера за юношеската формация на Ейре.

Келехер бе на резервната скамейка в последните седмици за Ливърпул, след като бившият страж на Уест Хем – Адриан, замени контузения Алисон. Възможно беше дори младият вратар да играе във финала за Суперкупата на Европа срещу Челси, но се възстановяваше още от контузия в китката.

Келехер призна, че е възможно да отиде да играе под наем, за да има повече игрови минути, но същевременно призна, че е много доволен от дадените му възможности от Юрген Клоп. „Той е един от най-добрите мениджъри в света, така че е добре да работя с него всеки ден. Умее добре да говори с отбора и се вижда как играчите се държат с него. Дори тези, които не играят. Той прави така, че всеки е част от проекта, всеки се чувства добре и работи да се подобрява. Всичко е супер”, завърши 20-годишният Каоймин Келехър.