Звездата на Ливърпул Мохамед Салах отправи ясно предупреждение към големия враг Манчестър Юнайтед. Египетският голмайстор заяви, че въпреки ангажиментите на тима в полуфиналите на Шампионската лига, мърсисайдци не са се отказали да преследват и второто място в крайното класиране на Висшата лига.

Към момента то се полага на „червените дяволи”, които имат 74 точки на сметката си. Ливърпул е трети със 70, като допуснатото поражение с 1:2 в прекия мач помежду им отпреди няколко кръга може да се окаже с решаващо значение.

Юрген Клоп: Не искам да умра на скамейката

 Програмите на двата тима до края на сезона изглеждат със сходна трудност. Юнайтед има домакинство срещу Арсенал, две поредни гостувания срещу Брайтън и Уест Хем, а приключва кампанията си у дома срещу Уотфорд. Ливърпул от своя страна гостува срещу Уест Бромич и Челси, а приема на „Анфийлд” Стоук Сити и Брайтън.

„Ние трябва да продължим по същия начин. Все още има за какво да се борим във Висшата лига. Остават още няколко мача и сме длъжни да се пробваме за второто място. Трябва да се борим за това и дано го постигнем”, коментира 25-годишният Салах, който е лидер при реализаторите с 30 гола.

„Лично за мен би било по-добре да завършим втори. Знам, че първите четири места сега носят директно класиране в групите на Шампионската лига, но винаги е по-хубаво да си втори отколкото четвърти.”

„Ако се вгледате по-внимателно, най-добре е да си първи, да спечелиш Висшата лига. Винаги обаче е по-добре да завършиш колкото се може по-високо – ако не си първи, то поне втори или трети”, допълни Салах.