Наставникът на Тотнъм Жозе Моуриньо говори пред медиите преди домакинството си на Ливърпул и с шеговит тон заяви, че вероятно само двама човека вярват, че "шпорите" могат да победят лидера. При успех за "червените" това ще бъде рекорд за най-добър старт на сезон в историята на петте топ първенства в Европа.

"Когато работих в "Sky", казах, че Ливърпул ще бъде шампион. Това бе преди три месеца“, каза Моуриньо.

„За мен ситуацията не е изненада - те са най-добрият отбор във Висшата лита. Този мач е голямо предизвикателство и бихме предпочели да играем срещу тях с най-доброто, което имаме, но това не е така. Знаем колко добри са. В тази стая вероятно само двама човека вярваме, че можем да победим (б.р. – в същото време Моуриньо прегърна пресаташето на Тотнъм). Ако вие не вярвате, може да излезете (засмива се)“, бяха думите на поргугалеца.

„Ако говоря много за Хари Кейн и неговата контузия, ще се депресирам и вие ще кажете, че съм нещастен и в лошо настроение. Разбира се, новините са лоши, но има и добри такива. Преди края на месеца ще имаме двама нови играчи, след като Уго Лорис и Бен Дейвис се завърнат. Лорис все не е играл под мое ръководство, а Бен изигра само един мач, но се справи много, много добре. Така че това са добри новини", добави бившият треньор на Челси и Манчестър Юнайтед.

Той каза, че тимът е по-различен от този на Ливърпул и ще процедира по различен начин на трансферния пазар.

„Ще ви дам пример. Ако се нуждаете от вратар и се ориентирате към един от трите най-добри в света ще решите проблемите си на вратата. Говоря за Алисон. Ливърпул имаха нужда от вратар, решиха ли да вземат такъв? Купиха ли млад вратар? Някой, който да се конкурира с Миньоле или Кариус? Не. Те взеха един от тримата най-добри вратари в света. Колко трансферни прозореца им отне това? Един“, сподели португалският специалист.

„Ние сме различен клуб. Трябва да го правим по различен начин. Ние никога няма да сме кралете на трансферния прозорец. Желанието на всеки тим е да се подобрява и ние не сме изключение. Най-добрия начин да го направим е през лятото, когато имаме повече опции. Трябва да сме спокойни и търпеливи. Вместо да се впуснем на трансферния пазар нека да видим какво ще стане и дали самия трансферен пазар няма да почука на нашата врата“, допълни още Моу.