Жозе Моуриньо сподели, че само двама души на днешната пресконференция очакват Тотнъм да победи Ливърпул – той и шефът по комуникациите в отбора.

„Шпорите“ се изправят срещу тима на Юрген Клоп в събота и успех на „червените“ ще даде на лидерите нов рекорд за най-добър старт на сезона в историята на водещите пет европейски първенства. Междувременно, шестият в таблицата Тотнъм ще бъде без нападателя Хари Кейн, който е аут до април в травма на адуктора.

„Когато работех с вас (в Sky Sports, където той работеше като анализатор) ви казах, че Ливърпул ще бъде шампион, а това беше преди три месеца. За мен лично, ситуацията, в която се намират те, не е изненадваща – те са най-добрият отбор в нашата лига. Това е голямо предизвикателство за нас и бихме предпочели да разчитаме на всички налични играчи, но това е истината. Знаем колко добри са те – може да си представим в тази стая, че само двама души са на мнение, че може да спечелим“, започна той.

Впоследствие Моуриньо постави ръката си на рамото на шефа на комуникациите Саймън Фелстайн и добави: „Ние вярваме. Ако вие не вярвате, излезте!“.

„Шпорите“ са съгласни, че загубата на Кейн ще бъде огромен удар, но португалецът имаше добри новини за привържениците на отбора.

„Ако говоря твърде много за Хари, ще се натъжя и тогава вие ще кажете, че съм в лошо настроение. Разбира се, че това са лоши новини – но има и добри. Преди края на месеца в игра ще се завърнат Юго Лорис и Бен Дейвис. Лорис няма мач под мое ръководство. Бен изигра само един и се справи много добре. Това са добри новини. Разполагаме с вратар, който дава най-доброто от себе си в лицето на Пауло Гадзанига и му имаме пълно доверие във възмножностите. Но за Юго да се завърне след толкова тежка травма е наистина важна и хубава вест както за него, така и за нас“, завърши Моуриньо. /БГНЕС