Ливърпул се подсили сериозно през летния трансферен прозорец, привличайки четирима футболисти, за да може да изгради състав, който да бъде максимално конкурентен на Манчестсър Сити в надпреварата за Висшата лига.

Шампионът Сити, воден от Хосеп Гуардиола, „строши” бариерата от 100 точки през миналата кампания, докато Ливърпул остана четвърти – на 25 точки зад шампиона.

Въпреки пристигането на Алисон Бекер, Фабиньо, Наби Кейта и Джердан Шакири, бившият полузащитник на мърсисайдци Дани Мърфи смята, че от състава на Ливърпул само Върджил Ван Дайк и Мохамед Салах може да бъдат достатъчно добри, за да са част от отбора на Манчестър Сити.

„Фабиньо, Кейта, Алисон са много добри играчи и те ще дадат на Ливърпул нужната дълбочина в битката на всички фронтове, което ще подобри представянето им в отделните надпревари, но не вярвам някой от тях да може да играе в отбора на Манчестър Сити”, сподели Мърфи пред британски медии.

„Мо Салах и Ван Дайк ще влязат в състава на Пеп Гуардиола веднага, но не смятам, че някой друг може. Не можеш да базираш трансферната си политика и да купуваш играчи, които смяташ, че са по-добри от тези, които Сити има. Почти невъзможно е. Не можеш да купиш по-добър играч от Кевин Де Брюин в полузащитата, така че ще трябва да подходиш по различен начин”, продължи изигралият над 150 срещи за Ливърпул централен полузащитник.

„Харесвам начина на работа на Юрген Клоп, тъй като той взе качествени играчи на местата, които се нуждаеше. Средата на терена бе задължителна за попълване, а той реагира бързо през лятото и това ще е добре за клуба. Шакири е много добър футболист, който имаше силен Мондиал. Ливърпул се представи наистина добре на трансферния пазар и ще скъси дистанцията до Манчестър Сити”, сподели Дани Мърфи.

Английският халф игра за Ливърпул между 1997 и 2004 година, като изигра 170 срещи за „червените”, като в седемгодишния си престой на „Анфийлд” спечели ФА Къп, два пъти Купата на Лигата и по един път Купата на УЕФА, Суперкупата на УЕФА и Къмюнити Шийлд.