Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в дербито от 19-ия кръг на Висшата лига. И двата тима имаха положения, но в крайна сметка така и не стигнаха до попадение. Така Юнайтед запази върха с актив от 37 точки, а Ливърпул е с 34.

В 3-ата минута Ливърпул направи сериозна атака, Шакири пусна отличен пас към Робертсън, но той я приключи, пращайки топката встрани от вратата. В следващата минута Тиаго намери добре Александър-Арнолд в наказателното поле на съперника, но отново атаката на "червените" пропадна. Бруно Фернандеш опита да изведе Рашфорд зад гърба на отбраната на Ливърпул, но бранителите внимаваха и не позволиха това да се случи.

Gulliver/Getty Images
90 снимки

Фирмино опита късмета си с удар в 14-ата минута, но бранител се намеси добре, кълбото попадна в Робертсън, но неговият изстрел беше доста неточен и не намери целта. Три минути по-късно Мане пусна отличен пас към Фирмино, който вместо да подаде към Робертсън, стреля към Де Хеа, но топката мина встрани от вратата. 

Шакири отправи удар в 20-ата минута, а бранител застана на пътя на топката и тя излезе в корнер, а след неговото изпълнение нямаше опасност за вратата на "червените дяволи". Манчестър Юнайтед получи правото да изпълни пряк свободен удар в 33-ата минута на около 22-23 метра от голлинията на Алисон. Фернандеш стреля опасно, но топката профуча близо до гредата на вратата на Ливърпул. Ливърпул отвърна с лек удар на Фирмино, след като Салах направи всичко необходимо да затрудни отбраната на Юнайтед.

Пол Погба опита атака за Юнайтед в 43-ата минута, но центрирането му отдясно в наказателното поле на съперника не намери негов съотборник.

В 50-ата минута Мане опита удар към вратата на Юнайтед, но не сполучи да се разпише. Три минути по-късно Фабиньо се намеси отлично при опасна атака на "червените дяволи", а топката излезе в корнер. В 59-ата минута Фирмино беше добре затворен от Магуайър, което запази резултата 0:0, тъй като атакуващият играч на Ливърпул беше на няколко метра от голлинията на Де Хеа.

В 65-ата минута Бруно Фернандеш стреля точно в ръцете на вратаря Алисон. Две минути по-късно Рашфорд стреля от пряк свободен удар, но нацели стената изградена от играчи на Ливърпул.

Пол Погба насочи топката към вратата на Ливърпул в 72-ата минута с глава след корнер, но ударът беше слаб и не затрудни Алисон. Манчестър Юнайтед имаше перфектният шанс да открие резултата в 75-ата минута, но ударът на Фернандеш беше спасен с вещина от Алисон, който запази равенството. Ливърпул отвърна три минути по-късно с опасен удар на Тиаго, но отново гол нямаше.

Фабиньо отново изигра отлична роля в отбраната на домакините, след като Рашфорд напредва добре при атака на Юнайтед, но вместо да потърси Кавани опита индивидуални действия и сгреши в 82-ата минута на двубоя. Малко по-късно Алисон спаси опасен удар на Погба, а топката излезе в корнер.

В крайна сметка двата тима не излъчиха победител и завършиха 0:0.

Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:0

Ето и съставите на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Хендерсън, Фабиньо, Робертсън, Вайналдум (89-Милнър), Тиаго, Шакири (76-Къртис Джоунс), Мане, Салах, Фирмино (85-Ориги)

Манчестър Юнайтед: Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Марсиал (61-Кавани), Фред, Погба, Рашфорд, Фернандеш (89-Грийнууд), Шоу, Мактоминей, Уан-Бисака

съдия: Пол Тиърни