Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта призна, че все още има нужда от време за пълната с аклиматизация в отбора, а мениджърът Юрген Клоп постоянно му посочва кои детайли от играта си има нужда да подобри.

23-годишният футболист има трудно начало на кариерата си при „червените”, които платиха 52,75 милиона паунда за услугите му на РБ Лайпциг. Трансферът беше договорен още през лятото на 2017-а, но едва тази година гвинеецът се присъедини към Ливърпул.

Контузия в гърба и сериозната конкуренция в халфовата линия ограничиха футболиста само до 7 старта като титуляр, а вчерашната му поява като резерва при 2:0 над Фулъм беше неговият първи мач от месец насам.

„Наистина, наистина съм щастлив да играя с тези съотборници и се уча от техния опит”, коментира Наби Кейта. „Тренирам с тях всеки ден и се опитвам да ставам по-добър, да се уча от тях.”

„Наблюдавам ги, а треньорът винаги говори с мен, като ми казва: „Това можеш да направиш по-добре, тук трябва да отиграеш така…”

„Той ме кара да се чувствам, че бих могъл да се справям по-добре. Искам да прогресирам, така че се чувствам щастлив да работя с него и играчите тук. Всички са много добри с мен, всичките ми съотборници идват и разговарят с мен. Разбирам част от казаното, но човекът, който е наистина, наистина добър с мен е Даниел Стъридж. Той винаги разговаря с мен и ми дава съвети. Той е натрупал доста опит и действително ми помага”, добави Кейта.