В неделя Манчестър Юнайтед претърпя една от най-тежките си и срамни загуби от много години насам. „Червените дяволи“ бяха разбити с 5:0 насред „Олд Трафорд“ от най-големия си враг - Ливърпул.

След двубоя бе логично да се потърсят причините и виновниците за тежкото поражение. Според легендата на „червените дяволи“ Пол Скоулс и анализаторът и бивш играч на Ливърпул Джейми Карагър мениджърът Оле Гунар Солскяер и халфа Пол Погба са големите виновници за краха.

Това бе и най-тежкото поражение на отбора на свой терен от мърсисайдци и първият път от 1955 година, когато пада с 0:5 от Манчестър Сити.

„Разочарованието е дума, която е твърде мека, за да се опише случилото се. Всички разбираме, че беше трудно. Но с Ливърпул не можеш да играеш така“, заяви Скоулс.

Погба се появи на почивката, но малко по-късно беше изгонен с директен червен картон за груб фаул срещу Наби Кейта.

„Той трябваше да помогне на отбора. Може би искаше да покаже силата си в халфовата линия, опита се да се бори, но в крайна сметка беше изгонен след глупаво нарушение. Отборът губи с 0:5 и е с десет души на терена... В такива ситуации си струва да помислим дали Погба ще остане в Юнайтед, ако Солскяер запази поста си. Той внесе объркване през последните години. Всички знаят колко е талантлив. Мениджърите му се доверяват, но с такова отношение, с нежелание да преподпише, влиза на терена и прави това. Погба показа неуважение и пълна липса на дисциплина по отношение на мениджъра и съотборниците си“, продължи с острия си тон легендата на „червените дяволи“.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Карагър пък заяви, че Солскяер също има голяма вина и не е подходящия човек за поста на „Олд Трафорд“.

„Той върши добра работа, но ако Юнайтед иска да се състезава с отборите на Юрген Клоп, Томас Тухел и Хосеп Гуардиола, има нужда от по-добър мениджър. Предишното ми изказване не беше неуважително. Съжалявам за Оле, това е най-лошият ден в кариерата му. Не искам да влизам в полемики с него, но е неприятно, когато трябва да се каже, че някой трябва да бъде уволнен. Не се чувствам неудобно, когато казвам, че Фред не е достатъчно добър. Или Скот МакТоминей. Затова без много притеснения казвам, че и Солскяер не е достатъчно добър“, сподели бившият защитник.

Ман Юнайтед заема 7-мо място с 14 точки след девет изиграни кръг във Висшата лига и няма победа от 4 поредни мача, от които загуби три. В началото на сезона „червените дяволи“ бяха считани за един от основните претенденти за титлата, след като през лятото бяха привлечени Джейдън Санчо, Рафаел Варан и Кристиано Роналдо.

В следващия кръг Юнайтед ще има тежко гостуване на Тотнъм в Лондон.