Головата машина на Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, не спира да чупи рекорди с всеки изминал мач с екипа на „гражданите“. В неделя норвежецът се разписа на три пъти за победата с 6:3 над Манчестър Юнайтед и така стана първият играч в историята на Висшата лига, който записва хеттрик в три поредни домакинства в първенството.

Заедно с това Халанд вече е футболистът, достигнал до три хеттрика във Висшата лига за най-кратко време. По този показател норвежецът изпревари с много Майкъл Оуен, който до този момент държеше това постижение. Бившият играч на Ливърпул имаше нужда от цели 48 мача, за да запише три хеттрика. Халанд го направи само за осем срещи в първенството.

Любопитното е, че такъв голмайстор като Кристиано Роналдо, който вчера остана на пейката в дербито, също има три хеттрика във Висшата лига. Португалецът обаче имаше нужда от цели 232 мача в английския елит, за да го постигне.

„Можеше да вкараме и повече голове. През второто полувреме трябваше да играем по-стегнато и да се трудим повече, защото на моменти бяхме небрежни. Загубихме второто полувреме, което не е добре“, коментира Халанд след мача.